סלמונלה

אי אפשר לומר שהישראלי הממוצע הוא מיקרוביולוג – אך אפשר בהחלט לומר שאם נשאל אדם מן הרחוב מה זה ״סלמונלה״ הוא יענה ״חיידק״ . ישראלים למדו בעיקר מתכניות תחקירים (ראה כלבוטק וכו׳) את המילה סלמונלה ואת העובדה שמדובר בחיידק. תוסיפו לזה את השם ואת הצליל של המילה ״סלמונלה״ וקיבלתם מילה ש״נתפסה״ היטב. אז מהו חידק…

ביצים גולמיות. סכנת זיהום בכל מטבח!

אחד המוצרים הגולמיים המסוכנים ביותר במטבח (הן הבייתי של כל אחד מאיתנו הן העסקי במסעדות) הוא הביצה הגולמית. ביצה גולמית היא ביצה שהגיעה למטבח בצורתה הגולמית כפי שהיא כאשר היא הוטלה ע״י התרנגולת. מדוע קליפת הביצה כל כך מזוהמת? התרנגולת מטילה את הביצה מפתח משותף להטלת ביצים והטלת צואה (cloaca). וחיידקים צואתיים בקלות יכולים לזהם…

כפפות עבודה לעומת שטיפת ידיים – בטיחות מזון

לאורך שנים , שימוש בכפפות עבודה היה טאבו. היה ברור לחלוטין  כי במטבח המסעדה, הצוות משתמש בכפפות. לא היה על כך כל עוררין. אלא שמבחינה פרקטית יש חסרונות בשימוש (לא מושכל) בכפפות והשמירה על המזון נקי מהצלבות מזהמות, מידי העובד למזון עצמו, לא בהכרח מובטחת כי ״ העובדים משתמשים בכפפות״. כצרכני סושי, סנדביצ׳ים, מאפים, סלטים…

פרשה טכנית

מהי פרשה טכנית למסעדה/בית אוכל? מתי צריך פרשה טכנית ולמי צריך לפנות? כל התשובות כאן. פרשה טכנית  היא טקסט כתוב, בדרך כלל בצורת חוברת קטנה, אשר מפרט באופן מדוקדק את תהליכי הייצור בבית העסק העוסק בקמעונאות מזון. למעשה –  עסק בתחום המזון, המבקש רשיון עסק מהרשות המקומית, נדרש להגיש לרשות המקומית את הפרשה הטכנית כתנאי להתחלת תהליך…